door: KipKep

Yes, het is weer lente!

Gezellig vogelgezang in de ochtend, steeds meer zon-uurtjes en hopelijk heel binnenkort de eerste zonder-jas-naar-buiten-dag 🙂

Ook de zomertijd gaat bijna weer in. De klok wordt een uur vooruitgezet. Wat eerst 19.00 uur was, is nu 20.00 uur geworden. Het lijkt dus alsof het langer licht is.

Dit kan soms zorgen voor slaapproblemen bij je kleine en (daardoor ;-)) vaak ook bij jezelf.

Hieronder enkele tips om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Een goede voorbereiding

Hoe? Zorg ervoor dat de overgang zo klein mogelijk is en bereid je kindje alvast voor. Breng je kind een aantal dagen voordat de klok verzet wordt iedere dag een kwartier eerder naar bed en zet de wekker ook een kwartier eerder. Zo loopt de biologische klok van je kind straks al bijna gelijk aan de zomertijd wanneer deze ingaat.

Avondritueel

Een duidelijk avondritueel kan helpen wanneer je kindje moeite heeft te gaan slapen wanneer het buiten nog licht is. Pyjama aan, tandjes poetsen, een boekje lezen. Door telkens dezelfde volgorde aan te houden wordt het moment om te gaan slapen voor je kindje duidelijker.

Licht

Zorg ervoor dat het kamertje van je kindje ‘s avonds goed verduisterd kan worden. Gooi wanneer het tijd is om op te staan de gordijnen juist open en zorg voor veel licht.

Rust

Altijd belangrijk natuurlijk maar nu extra. Houd de tijd voor het naar bed gaan rustig. Een lekker warm badje, een boekje lezen, een slaapliedje zingen. Dit zorgt voor een mooie overgang zodat je kindje makkelijker in slaap valt. ZZzzz…

Bron:

    1. Van Alphen, Ward. Overschakelen naar de zomertijd, www.ouders.nl.

Woller Mint sfeerfoto darmkrampjes