Wij zijn er voor jou en je gezin
Als je papa en mama wordt, is dat een mooie en bijzondere tijd. Maar ook een tijd vol onzekerheden. De nog onbekende geluidjes zorgen ervoor dat je ’s nachts rechtop in bed zit. Heeft je baby honger, of is er iets anders? Hoe doe je dat, borstvoeding geven in het openbaar? En wat kun je doen tegen die vervelende darmkrampjes, behalve urenlang met je kindje rondlopen in het holst van de nacht? Nee, en dan die sokjes, die steeds maar weer afzakken. Om gek van te worden!
KipKep® is er voor jou, op al die momenten waarop je je afvraagt hoe jij je kindje het beste kunt helpen. Momenten waarop je, ondanks soms de onzekerheid, je kindje een liefdevolle verzorging wil geven. We baseren onze producten op onze ervaringen als ouder en gezin. Op al die momenten waarop wij ook even niet meer wisten wat te doen. Het moet makkelijker en beter, dat was én is onze drijfveer en dat zie je terug in al onze producten.

Onze oorsprong
Al tijdens haar opleiding aan de Design Academy in Eindhoven, heeft KipKep oprichtster Janneke Haringx – Hanselaar (1980) een voorliefde voor baby – en kinderproducten. Ze loopt stage bij diverse bedrijven in die branche en na haar afstuderen in 2003 gaat ze als freelancer aan de slag. Ze werkt ook voor het bedrijf van Saskia, dat drukwerk levert aan de horeca. Janneke ondersteunt bij het ontwerp en de opmaak daarvan. Janneke is dan nog geen moeder, maar Saskia heeft al 3 kinderen en dat blijkt de basis voor een bedrijf. Janneke en Saskia starten in 2008 met KipKep en hebben een duidelijke missie; ze willen ouders helpen op onzekere momenten. En niet door zomaar wat producten te maken die er leuk uitzien, maar door goed te kijken welke dingen het écht makkelijker maken. Als Janneke kort daarna zelf moeder wordt, ervaart ze hoe het is om je als ouder soms onzeker te voelen. Én ze ontdekt welke producten je mist op die momenten. Deze ervaringen vormen nog altijd de basis van alles wat KipKep doet. In 2017 overlijdt Saskia. Janneke is vastbesloten haar gedachtegoed en daarmee KipKep, voort te zetten. Vanaf 2021 is ook Jannekes echtgenoot Jan-Willem betrokken bij KipKep. Hij is, met zijn ervaring in retail, de aangewezen persoon voor het contact met de verkooppunten en alles wat daarbij komt kijken. En natuurlijk worden ook zijn ervaringen als vader meegenomen in alles wat KipKep doet.

Mooi, handig en duurzaam
Producten van KipKep zijn mooi, handig en duurzaam en komen tot stand na grondig onderzoek. Daarbij werken we samen met allerlei onderzoekers en experts. Welke vormgeving werkt optimaal en welke materialen voldoen aan onze hoge eisen? Het wordt allemaal tot op de bodem uitgezocht en vervolgens uitgebreid getest door ons testpanel. Dat testpanel bestaat uit ouders van kinderen én (zorg)professionals die met kinderen werken. Zo zorgen we ervoor dat onze producten ook écht doen wat we beloven. Uiteraard hebben we daarbij oog voor de wereld: onze producten worden kinderarbeidvrij geproduceerd en met respect voor de natuur. Onze producten en verpakkingen bevatten geen PVC en stoffen die verboden zijn en worden zoveel mogelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast nemen we nog een heleboel andere maatregelen om duurzaam en milieuvriendelijk te produceren en verkopen.

Liefdevolle verbinding
KipKep is inmiddels op veel plekken verkrijgbaar, maar kwaliteit gaat nog altijd boven kwantiteit. We willen zoveel mogelijk in eigen hand houden. Het ontwerp, de productie en de verkoop; we hebben het allemaal in eigen beheer.
KipKep is niet voor niets ontstaan uit onze eigen ervaringen en behoeftes als ouders en gezin. Zo ontwikkelden we de Woller, een warmtekussentje dat helpt bij darmkrampjes en ‘Blijf-sokjes’, waardoor afzakkende sokjes verleden tijd zijn! Verschonen wordt ook een stuk comfortabeler met de Napper, onze wasbare luieretui met bijpassend verschoonmatje. Met onze producten hebben we al voor veel ouders en kinderen het leven makkelijker gemaakt!

We blijven werken aan nieuwe producten.  En natuurlijk blijven we onderzoeken hoe een product zo praktisch en duurzaam mogelijk vormgegeven en geproduceerd kan worden. Zodat jij, ook op de onzekere momenten, liefdevol verbonden blijft met je kindje. Zodat je, in welke situatie dan ook, volop kunt genieten van je kindje, elk moment van de dag.


KipKep B.V.
Balsemienstraat 4
5644LG Eindhoven, The Netherlands
KvK: 82019177
BTW: NL862307053B01
Mail: [email protected]
Chat: via instagram berichten