De Woller, hoe werkt dat!?

door: KipKep

De Woller. Hét middel tegen (onder andere) darmkrampjes. Dit zachte warmtekussen gevuld met lijnzaad werkt ontspannend en verlicht krampjes razendsnel. Maar hoe dan?

FORM FOLLOWS FUNCTION
Hij ziet er misschien raar uit ons kussentje, in de vorm van een soort boon. Deze vorm heeft het Woller kussentje niet voor niets. De combinatie van gewicht en warmte zorgt voor de ontspanning. Door de specifieke vorm zakt het gewicht naar de zijkanten en blijft het kussentje goed liggen op het onderbuikje.

HOE TE GEBRUIKEN?
De Woller is gevuld met vlaszaad en eenvoudig binnen 30 seconden op te warmen in de magnetron. Snel, veilig en effectief.

De Woller is CE Gecertificeerd: Medische Klasse I, en wordt ook in de zorg veel gebruikt. Voornaamste reden is het gemak en de snelheid waarmee de KipKep Woller warm is en klaar voor gebruik wanneer jouw kleintje er om vraagt. De Woller wordt vooral gebruikt voor pijnverlichting bij darmkrampjes. Maar is daarnaast multi functioneel! Ook in de zomerperiode wanneer het warm is, is de Woller ideaal voor het verlichting van de darmkrampjes. De combinatie van gewicht, vorm en warmte blijft ook tijdens warme zomerdagen overeind en zorgt ook dan voor het verlichten van de krampjes.


>> SCHAF HIER EEN WOLLER AAN <<WAAROM WERKT DE WOLLER BETER DAN ANDERE KUSSENTJES?

Hier een stukje technisch verhaal 🙂
Veel onderzoek en veel testen hebben ervoor gezorgd dat wij een perfecte combinatie hebben gevonden van warmte, gewicht en gewichtsverdeling. Deze 3 pijlers zorgen voor het volgende werkende effect: 
>>
Doordat de meeste zaadjes naar de zijkanten zakken blijft de woller sowieso liggen en glijdt deze niet van het buikje af. Ook blijft hij goed op het onderbuikje liggen en schuift deze niet omhoog boven de navel (maag).
>> Bovenop het buikje geeft het kussentje een lichte druk welke ontspannend werkt. Hetzelfde effect als de verzwaringsdekens die je weer steeds meer terug ziet komen van weggeweest.
>> De vulling aan de zijkanten geeft warmte daar waar nodig: daar waar de dikke darm de bocht omgaat. Op deze plek wordt vaak de meeste pijn ervaren.
>> Doordat de Woller mooi om het buikje heen valt wordt dit door de baby hetzelfde ervaren als een knuffel. Het verhoogt hiermee het gevoel van welbehagen en draagt bij aan een goede ontwikkeling.
>> Dan de warmte. Bij baby’tjes zijn net zoals de darmpjes ook de hersenen nog niet volledig ontwikkeld. De signalen die naar de hersenen gaan die pijn registreren en die warmte registreren hebben dezelfde route richting de hersenen. Dus wanneer je warmte op de plek van de pijn legt zullen de hersenen de warmte registreren 🙂 Hetzelfde effect als wanneer je jouw knie ergens tegen stoot en er dan met je hand overheen wrijft. Dan ervaar je op dat moment de wrijving meer dan de pijn.
>> nogmaals de vorm; er bestaan ook kussentjes die met een band om het buikje vast te maken zijn. Alleen liggen deze vaak veel te hoog op het buikje. Let daar dus op bij aanschaf van een warmtekussentje. Deze dient goed laag tegen de onderbuik gelegd te worden.
>> De vulling is precies afgestemd voor gebruik vanaf de geboorte (tot 99+). Het houdt voldoende warmte vast (let op handwarm, de Woller wordt dus niet heet!), heeft genoeg gewicht, is niet te zwaar en heeft voldoende volume.


MULTIFUNCTIONEEL – OOK ALS KOUDE KOMPRES TE GEBRUIKEN
De Woller is niet alleen te gebruiken voor je baby tijdens de krampjes periode. Maar de Woller is multifunctioneel en gaat jaren mee! En bovendien is deze zowel warm als koud te gebruiken! Waar kun je de Woller allemaal voor gebruiken?

Tijdens de zwangerschap:
>> Bij lage rugpijn (LBP): gebruik de Woller warm bij lage rugpijn
>> Bij bandenpijn: leg de Woller warm tegen je onderbuik aan voor verlichting. Omdat de Woller zo klein en flexibel is kan deze zelf bij een hoogzwangere buik goed tegen de onderbuik gelegd worden. De Woller wordt ook niet te warm.

Tijdens de borstvoedingsperiode:
>> Leg de Woller warm tegen je borst om de voeding te vergemakkelijken.
>> Heb je last van stuwing? Leg de Woller dan in de vriezer en gebruik hem als koude kompres!

Overige toepassingen:
>> Gebruik de Woller om het bedje van je baby voor te verwarmen of om de handdoek warm te houden, terwijl je je kindje in bad doet.
>> Ook heerlijk om de kinderwagen mee te verwarmen, of lekker warm in de voetenzak!
>> Tijdens een warme zomerdag. Heeft je kindje het warm en kan het zijn/haar warmte moeilijk kwijt? Leg de Woller koud (uit de vriezer) tegen de voetjes van je kindje aan.
>> Heerlijk op je eigen buik! Wordt ook veel bij menstruatie klachten gebruikt.
>> Hoofdpijn? De Woller kan helpen (koud en warm)
>> Koude voeten? Leg een warm Wollertje in bed bij je voeteneinde.
>> Stijve nek na een dagje computerwerk: leg een warme Woller in je nek. Voordeel van onze Woller is dat deze niet zo zwaar is!
>> En ga zo maar door 🙂 Multifunctioneel dus!

 

De Woller, die wil ik! 

De Woller is verkrijgbaar is 3 varianten waarvan de hoesjes verschillen: de Regular collectie, de Deluxe collectie en de Eco Bee Special (bio-katoen). Ieder jaar in september lanceren wij een Special Edition in gelimiteerde oplage.
>> Koop ‘m hier <<

 

DE WOLLER BRENGT RUST EN ONTSPANNING
Wekelijks sturen jonge ouders ons dankbare berichtjes, dat hun kleintje eindelijk weer goed slaapt. En zijzelf ook!

“De Woller wordt gemiddeld 10,8 per week gebruikt”Bekijk hier ons sfeerfilmpje: