The Baby Project

Een initiatief van The Hunger Project

Wil jij het verschil maken?

Zwanger en wil je wat anders dan de standaard kraamcadeautjes?
Of ben je zwanger van je tweede of derde kindje en heb je eigenlijk alles al?
Denk er dan eens over om mee te doen aan “The Baby Project”, een onderdeel van The Hunger Project.

Lees hieronder snel verder hoe dit werkt!

The Baby Project

Een goed leven begint met goede voeding. Niet overal krijgen baby’s en jonge ouders kans op een goede start. Daarom ondersteunt The Hunger Project ouders en hun mini’s wereldwijd. Zodat baby’s overal op eigen kracht groot en sterk worden. Via The Baby Project kunnen ouders in spe in actie komen voor The Hunger Project – en daarmee bijdragen aan betere zorg voor baby’s en jonge ouders wereldwijd.

The Baby Project: een duurzaam kraamcadeau.

Tijdens en na je zwangerschap krijg je vaak veel kraamcadeautjes en dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar stel dat je aan je familie, vrienden en collega´s vraagt om in plaats van die kraamcadeaus – wellicht het zoveelste slabbetje of weer een knuffel – een bijdrage aan The Hunger Project te doen. Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer, doordat je een verschil maakt voor moeders en vaders aan de andere kant van de wereld. En hoe geweldig is dat; een origineel, grenzeloos en duurzaam kraamcadeau! 


Waarom is The Baby Project zo nodig?

In Nederland kunnen de meeste zwangere vrouwen met een gerust hart bevallen. We krijgen echo’s, worden goed in de gaten gehouden door verloskundigen en hebben toegang tot schoon water, vers opgemaakte ziekenhuisbedden en dokters als dat nodig is. Maar dat is niet overal zo. In landen als Senegal, Ghana of Oeganda moeten zwangere vrouwen vaak lang lopen voordat ze bij een dokter zijn en weten ze niet altijd hoe het met hun gezondheid en die van hun kindje gaat. Of ze krijgen tijdens hun zwangerschap te weinig en te eenzijdig eten binnen, waardoor ze bevallen van een ondervoede baby. Via The Baby Project steun jij deze ouders voor, tijdens en na de geboorte.

De eerste 1.000 dagen van een mensenleven.

Vooral tijdens de eerste 1.000 dagen van een mensenleven is goede voeding cruciaal. Het is de basis voor een gezonde groei en ontwikkeling, of van een blijvende, nooit meer in te halen achterstand. Daarom maakt The Hunger Project zich sterk voor gezonde voeding voor zwangere en borstvoedende vrouwen en jonge kinderen. Lees waarom de eerste 1.000 dagen zo essentieel zijn.


Ben jij ouder in spé en wil je meedoen aan dit mooie project?

Bekijk deze video en lees alle ins & outs op deze pagina.


Kleine baby, grote impact.

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden, waar The Hunger Project onder andere:

>> Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1.000 dagen van een mensenleven;

>> Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;

>> Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;

>> Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;

>> Gezonde voeding en het gebruik van lokale beschikbare superfoods – zoals moringa – promoten;

>> Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

Kortom: belangrijk werk, en zo geven we overal waar we werken de nieuwe generatie een kans op een goede en gezonde start.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.